Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 19 Kasım’da yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’nın örnek soruları yayımlandı.
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı örnek soruları erişime açıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na girecek öğretmenlerin sorumlu oldukları eğitim modüllerine göre hazırlanan örnek sorular, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için ayrı ayrı paylaşıldı.
ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI
Millî Eğitim Bakanlığınca 19 Kasım’da yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na girecek öğretmenlerin sorumlu oldukları eğitim modüllerine göre hazırlanan örnek sorular, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için ayrı ayrı paylaşıldı.
Uzman öğretmen unvanı için 9 eğitim modülü, başöğretmen unvanı için 12 eğitim modülünden örnek sorular hazırlandı.
Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’na ulaşmak için tıklayınız.
Başöğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’na ulaşmak için tıklayınız.
UZMAN ÖĞRETMENLİK EĞİTİMLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvime göre, uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz 2022 tarihinde başladı ve 05 Eylül 2022 tarihinde sona erecek.
Başöğretmenlik eğitimleri ise 18 Temmuz 2022 tarihinde başladı ve 19 Eylül 2022 tarihinde sona erecek.
UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN?
Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik yazılı sınavı başvuruları, eğitimlerin tamamlanmasının ardından başlayacak.
Eğitimler sonrası yazılı sınav başvuruları, 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak.
UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?
MEB takvİmine göre; 2022 Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik yazılı sınavı, 19 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek.
UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Uzman ve başöğretmenlik eğitim programı sonu yazılı sınav sonuçları, 12 Aralık 2022 tarihinde ilan edilecek.
SERTİFİKALAR NE ZAMAN VERİLECEK?
Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.
Eğitim programına katılmaya hak kazananlardan, resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler MEBBİS şifrelerini, özel öğretim kurumlarında ve MEB dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler ise e-Devlet şifrelerini kullanarak oba.gov.tr adresi üzerinden eğitimlere katılabilecek.
Eğitimlerin sağlıklı yürütülebilmesi ve adayların herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için adayların MEBBİS veya e-devlet şifreleri ile bireysel giriş yapmaları gerekiyor.
UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI
a) Yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aday öğretmenlik dâhil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunmak,
b) Öğretmen olarak görev yapıyor olmak,
c) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak,
ç) Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan en az 180 saatlik Uzman Öğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olmak,
d) Uzman Öğretmenlik Mesleki Gelişim Çalışmalarını tamamlamış olmak, şartları aranacaktır. Başöğretmen unvanı için yapılacak yazılı sınava başvuruda bulunacak uzman öğretmenlerde aranacaktır.