2024 LGS Puan Hesaplama (Güncel) (MEB’e Göre)

2023 LGS için en iyi “2023 LGS puan hesaplama” uygulaması Tercih Koçu’nda. Siz de 2023 LGS‘ye yönelik en güncel ve en doğru sonuçları sunan “LGS Puan Hesaplama 2023 ” uygulamamızı kullanarak başarınızı daha iyi analiz edebilirsiniz.

MEB tarafından yayınlanan “Lise Taban Puanları” içeriklerimizi incelediniz mi? Böylelikle hedefinizdeki liseye girmek için kaç puan almanız gerektiğini ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

LGS Puan Hesaplama

LGS Doğru, Yanlış ve Net Sayıları
*DoğruYanlışBoşNet
Türkçe (20)
Matematik (20)
Fen Bilimleri (20)
İnkilap Tarihi (10)
Din Kültürü (10)
Yabancı Dil (10)
Toplam (90)

LGS Puanı
*LGS Puanı
LGS Yerleştirme Puanı

Not: Bu hesaplama uygulamasındaki sonuçlar geçen seneye ait tercih sonuçlarından hareketle oluşturulmaktadır. Bu seneki sınavda yol gösterici olması için tahmini olarak sunulmaktadır. Aksi durumlar için Tercih Koçu sorumlu tutulamaz.

LGS Puanı Nasıl Hesaplanıyor?

MEB tarafından her yıl LGS puanı şu şekilde hesaplanıyor; Öncelikle adayın testlerdeki doğru ve yanlış sayıları ayrı ayrı tespit edilerek her bir test için net sayıları belirleniyor. Bu netlerde LGS’deki her test için sınavın zorluğuna göre oluşan katsayılarla çarpıma uğruyor. Son olarakta ek puan da diyebileceğimiz başlangıç puanı ile tüm testler için ayrı ayrı belirlenen puanlar toplanıyor. Oluşan puan da LGS puanı oluyor.

LGS Yüzdelik Dilim Nedir?

Yüzdelik dilim; LGS adaylarının sınavdaki başarısının genel anlamda yüzdesel olarak ifade edilmesidir. Bu noktada adayın başarısı Türkiye genelinde ve il genelinde olmak üzere iki açıdan değerlendirilir. MEB tarafından toplamda da iki tane yüzdelik dilim hesaplaması yapılır. Kısacası yüzdelik dilim, yerleştirmeye esas puan ile sınava giren adaylar içindeki başarı sıralamasını belirten ifadedir.

LGS Yüzdelik Dilimleri Nasıl Hesaplanır?

LGS yüzdelik dilimleri şu şekilde hesaplanır; Adayın LGS puanı neticesinde oluşan LGS sıralaması ve sınava giren aday sayısı ile bir oran kurulur. Bu oran 100 üzerindendir ve yüzdesel olarak ifade edilir. Kısacası sıralamalar 100 ile çarpılıp, toplam sınava giren aday sayısına bölünmesi olarakta ifade edilebilir. Eğer sınava giren aday sayısı Türkiye bazında değerlendirilirse “Genel Yüzdelik Dilimi” oluşur, il bazında değerlendirilirse de “İl Yüzdelik Dilimi” oluşur.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu