2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) Başvurularının Alınması

ÖSYM, 2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) Başvurularının Başladığını Duyurdu.

ÖSYM, yaptığı açıklamada,

“Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS), Başkanlığımızca 29 Ocak 2023 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 24 Kasım – 5 Aralık 2022 tarihlerinde yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, bireysel olarak ÖSYM’nin https://tryos.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM’nin bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi başvuru kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) Kılavuzu

2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) Başvurularının Alınması

SINAV ÜCRETİ NE KADAR? ÖDEMELER NEREYE YAPILACAK?

Türkiye, Azerbaycan, Almanya, İran, Suudi Arabistan ve KKTC’de sınava girecek adaylar için : 800,00 TL

Kırgızistan, Tunus, Libya, Cezayir, Endonezya, Afganistan, Pakistan, Kazakistan, Türkmenistan’da sınava girecek adaylar için : 250,00 TL

Çad, Nijerya, Nijer, Senegal, Ürdün, Sudan, Etiyopya, Lübnan, Özbekistan’da sınava girecek adaylar için : 150,00 TL

2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) Başvurularının Alınması

Ödemeler Kredi Kartı ile yapılacağından yurt dışından başvuran adayların USD ve EURO olarak yaptıkları ödeme, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kuru karşılığı, ilgili ülke için belirlenen Türk Lirası kadar olacaktır.

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla yatırılacaktır. Sınav ücret ödeme için son gün 6 Aralık 2022 tarihidir.

Geç Başvuru Günleri : 12-15 Aralık 2022

Geç Başvuru Günleri Sınav Ücreti : Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, 12-15 Aralık 2022 tarihlerinde %50 artırımlı olarak ödenir. Başvuru ve sınav ücreti ödeme işlemleri, Türkiye saatiyle saat 23.59’da tamamlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu