2022 YKS Ek Yerleştirme Tarihleri Ne Zaman?

YKS tercihlerinin başlamasıyla beraber YKS ek tercih tarihleri de merak konusu oldu. Konuya ilişkin merak edilenleri bir araya getirdik. Peki, YKS ek tercih ne zaman, neye göre yapılır ve kaç tercih hakkı vardır?

2022 YKS Ek Yerleştirme Tarihleri Ne Zaman?

Üniversite ilk tercihlerinde istediği yeri kazanamayan adaylar şanslarını üniversite ikinci tercihlerinde deneyecek. Peki, gün itibariyle başlayan YKS tercihleri nedeniyle gündem olan YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS EK TERCİH NE ZAMAN 2022?

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınladı. 2022 ÖSYM YKS tercih kılavuzuna göre, ek yerleştirmelerin nasıl yapılacağan ilişkin detaylar paylaşıldı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

2021 YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı
2021 YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

2022 YKS Ek Yerleştirme Tarihleri Ne Zaman?
tusa okul puanı nasıl eklenir

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

YKS EK YERLEŞTİRMEDE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

Adayların yapacağı tercih sayısı en fazla 24 olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu