2022 Adalet Bakanlığı Sınav Soru ve Cevapları Açıklandı!

Adalet Bakanlığı sınavlarının 3’üncü oturumu Adil Yargı-Avukat Testi, 27 Kasım Pazar günü yapıldı. Başvuruları 4 – 11 Ekim 2022 tarihleri arasında tamamlandı.

Oturumların tamamlanmasının ardından, ÖSYM Adalet Bakanlığı sınav soru ve cevaplarını adayların erişime açıldığını duyurdu. Sınav sonuçları ise ÖSYM sınav takvimine göre aralık ayında açıklanacak. Sınavın ardından adaylar Adalet Bakanlığı soru ve cevap anahtarının belli bir kısmını ÖSYM’nin AİS ekranından görüntüleyebilecek. İşte ÖSYM Adalet Bakanlığı sınav soru ve cevap anahtarı sorgulama ekranı..

2022 Adalet Bakanlığı Sınav Soru ve Cevapları Açıklandı!

ADALET BAKANLIĞI SORU VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

ÖSYM’den konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“26-27 Kasım 2022 tarihlerinde uygulanan 2022-Adalet Bakanlığı Sınavlarının (Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları (her test için %10’u) aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 27 Kasım 2022 tarihinde saat 17.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecektir. Temel Soru Kitapçığı görüntüleme süreci 07 Aralık 2022 tarihi saat 23.59’da sonlanacaktır.”

ÖSYM ADALET BAKANLIĞI SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SONUÇ TARİHİ NETLEŞTİ

2022 Adalet Bakanlığı Sınav Soru ve Cevapları Açıklandı!

Adalet Bakanlığı sınav sonuçlarının açıklanacağı ÖSYM’nin 2022 sınav takviminde yer aldı. Takvim bilgisine göre sınav sonuçları 27 Aralık tarihinde duyurulacak.

Sınav sonuçları, her sınav için ayrı ayrı açıklanacak, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adaylarınadresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Kontenjana giren adayların sınav sonuç bilgisinde, “Mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihlerini AdaletBakanlığı’nın internet sayfasından takip ediniz.”; 70 ve üzerinde puan alan ancak, kontenjana giremeyen adaylariçin “Kontenjan nedeniyle mülakata katılmaya hak kazanamadınız.”; 70 puanın altında puan alan adaylar için ise“Kazanamadınız.” ibaresi yazılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu