2022 ALES Ne Zaman, Saat Kaçta? ALES/1 Sınav Giriş Belgesi Sorgulama

ALES için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından uygulanacak olan 2022 ALES/1 hafta sonu gerçekleşecek. Sınava katılacak olan adaylar ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranını ve sınav bilgilerini araştırıyor.

2022 ALES Ne Zaman, Saat Kaçta? ALES/1 Sınav Giriş Belgesi Sorgulama

ALES ne zaman, hangi gün, saat kaçta başlayacak? ÖSYM tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için giriş yerleri belli oldu. İşte 2022 ALES/1 tarihi..

ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES/1 17 Nisan 2022 Pazar günü saat 10.15’te gerçekleşecek. Sınav sonuçlarının ise ÖSYM takvimine göre 12 Mayıs tarihinde açıklanacak.

ALES GİRİŞ YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

2022 ALES Ne Zaman, Saat Kaçta? ALES/1 Sınav Giriş Belgesi Sorgulama

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES 1 sonuçları 12 Mayıs’ta açıklanacak.

ALES SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Sınav Türkçe olacaktır.

2022 ALES Ne Zaman, Saat Kaçta? ALES/1 Sınav Giriş Belgesi Sorgulama

Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır.

Bu süreler tamamlanmadan sınav salonundan çıkmak isteyen adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 110 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecektir. Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu