YKS Son 1 Ayda Nasıl Kazanılır?

Her sene YKS tarihinin yaklaşmasına yakın tarafımıza çok sayıda “Son 1 ayda nasıl çalışılmalı?“, “Son 1 ayda YKS konuları nasıl yetişir?, ” gibi içeriğinde stres ve merakın yer aldığı çok sayıda soru geliyor. Bazıları pes ederken bazılarının “modu” düşüyor Biz de Tercih Koçu olarak bütün bu problemlere ve merak edilenlere noktayı koymak için tavsiyelerle dolu mükemmel bir rehberlik yazısı hazırladık. Lafı çok fazla uzatmadan hemen yazımıza geçelim. ✍️

En İyi Yaptığınız Konulara Yoğunlaşın

YKS’ye hazırlanan öğrencilerin yaptığı en büyük hatalardan birisi de az zamanda çok konu “çalışmaya çalışmak” oluyor. Çalışmaya çalışmak diyoruz çünkü bu işin adı çalışmak olmuyor. Zaman zaman internette veyahutta başka yerlerde normal bir insanın stres altına girince neler yapabildiğini, ne kadar zorlandığını görmüşsünüzdür. Sınava hazırlanan adayların da halleri son 1 ayda buna benzer oluyor. Hem sonucu kötü oluyor, hem de zaman kaybı yaşanıyor.

Bizim sizlere tavsiyemiz son 1 ayda yeni konular çalışmak yerine en iyi yapabildiğiniz konuların üzerine yoğunlaşmanız. Gerekirse orta derecede bildiğiniz konulara da çalışabilirsiniz lakin kesinlikle hiç bilmediğiniz konulara başlayayım demeyin. Çünkü bu durumda okyanusta sandalla kürek çekmekten farkınız kalmaz.

Zaman Yönetimine Dikkat Edin

Herkes zamanı iyi yönetmek üzerine saatlerce konuşur fakat iş icraata gelince çoğu kişi bunu beceremez. Eğer siz de zamanı yönetmek konusunda bu zamana kadar tökezleyerek geldiyseniz bu saatten sonra toparlanma ve kendinize bir söz verme zamanı. Çoğumuz genç yaşlardayız ve maalesef uzun süre bir konu üzerine yoğunlaşmayı, uzun saatler ders çalışmayı sevmiyoruz. Fakat bütün bu isteksizlerin şimdi sırası değil! ? Instagram, Facebook, oyun, eğlence vs. zamanı boşa harcağınız ne varsa bir kenara koyma zamanı. -gerekirse hesaplarınızı dondurabilirsiniz- Çünkü gelecek hedefleriniz Instagram’dan, oyunlardan daha önemli değil. ?

YKS Son Ay Tavsiyeleri
YKS Son Ay Tavsiyeleri

Sınavın Bug’larını Yakalayın

Nedir bu sınavın bug’u? dediğinizi duyar gibiyiz. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki sınavda +1 soru fazla türev, integral çözdünüz diye size madalya verilmeyecek Bu yüzden son 1 ayda türev-integral’den vs. çok soru soruyorlar diye uzun uzun bu konulara kendinizi vermeyin. Her şeyden önce kolay konuları silin süpürün. ÖSYM’nin her sene sormaya doyamadığı standart konular vardır. Bu konular hem öğrencilere kolaylık olması için hem de ısındırma olması adına sınavda her testin başında sorulur. Testin 1/4’lük kısmına sahip bu soruların konularını öncesinde çok iyi bilirseniz YKS’ye 1-0 önde başlarsınız. Eğer hangi konular daha önemli öğrenmek isterseniz; TYT’nin En Önemli Konuları ile AYT’nin En Önemli Konuları içeriklerimizi kesinlikle inceleyin.

Sınav Simülasyonları Yapın

Kendinize bir saat, kronometre edinin. -çoğunuzun telefonunda bunun gibi uygulamalar zaten mevcut- Ardından adeta YKS’deymiş gibi denemeler çözmeye başlayın. Bu husus gerçek YKS’de stresi minimuma indirmek açısından çok önemli. Hatta çoğu öğrenci uçlu kaleme alışık olduğu için gerçek sınavda kurşun kalemin gazabına uğrayabiliyor. Siz bu hataya düşmemek için öncesinden denemelerinizi kurşun kalemle çözmeye başlayın. Son olarak yapabilirseniz denemelerinizde optik doldurma yapın. Çünkü gerçek sınavda optik doldurmak için size ekstra süre verilmeyecek.

Hata Kontrolleri Yapın

Çoğu öğrenci yıl içerisinde sayısız deneme, test çözüyor. Denemeler YKS’ye en yakın soru tiplerini barındırdığı için denemelerden aldığınız sonuçlarda aşağı-yukarı YKS sonuçları ile aynı oluyor. Peki alışılmış bu durumu küçük bir işlemle lehinize çevirmeye ne dersiniz?

Bizim tavsiyemiz yıl içerisinde çözdüğünüz bütün denemeleri toplamanız ve tek tek hangi testin hangi konusunda hata yaptığınızı, hatayı hangi aşamada yaptığınızı bir bir not etmeniz. Ardından bu raporlarla eksik olduğunuz konuları fizibilite etmeniz. Böylelikle eksik olduğunuz, unuttuğunuz konuları nokta atışı ile ? bulabilirsiniz. Gerçek YKS’de de yüksek ihtimalle bu hatalara düşmezsiniz.

Sakin Olun, Kendiniz Olun

Son olarak ve en önemlisi hiç bir şeyin senin sağlığından önemli olmadığını unutma. Bir sınav uğruna kendinden ödün verme.?

Dileriz ki 12 yılın çalışması bir sınavla ölçülmesin, dileriz ki öğrenciler yarış arabaları gibi yarıştırılmasın, dileriz ki herkes istediği bölümü okumak için sağlığından olmasın, dileriz ki aileler zor durumda bırakılmasın.. KİB ??❤️

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu