Abdullah Gül Üniversitesi Hakkında Bilgi

Abdullah Gül Üniversitesi Hakkında

Abdullah Gül Üniversitesi Hakkında Bilgi

Abdullah Gül Üniversitesi, 2010 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. Kayseri‘de yer almaktadır. Şu anki rektörü ise İhsan Sabuncuoğlu‘dur. Hali hazırda da “Mimar Sinan Kampüsü” ve “Sümer Kampüsü” olmak üzere 2 farklı kampüste eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Abdullah Gül Üniversitesi Tarihi

Abdullah Gül Üniversitesi, 21 Temmuz 2010 tarihli ve 27648 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında “Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi” olarak kuruldu. Üniversite, aynı zamanda Türkiye’de ilk vakıf destekli devlet üniversitesi modelini oluşturan üniversitedir. “AGÜ Desteleme Vakfı” olarak adlandırılan bu vakıf, üniversitenin yeni bir model olarak olmasındaki en önemli unsurdur. Aynı zamanda uluslararası düzeyde eğitim ve araştırma yapılabilmesine imkan veren destekçi konumundadır. Üniversite, Sümerbank Bez Fabrikası‘nın eğitim kampüsüne dönüşmesiyle açılmıştır. İlk öğrencilerini ise 2013-2014 döneminde almıştır.

Abdullah Gül Üniversitesi Hakkında
Abdullah Gül Üniversitesi Hakkında

Rakamlarla Abdullah Gül Üniversitesi

YÖK tarafından yayınlanan istatistiklere baktığımızda; Abdullah Gül Üniversitesi’nde şu anda 5 fakülte, 2 yüksekokul kapsamında toplamda 11 lisans, 7 yüksek lisans ve 5 doktora programı yer alıyor. Bu programların ise 1231’i lisans, 86’sı yüksek lisans ve 91’i doktora öğrencisi.

Diğer açıdan üniversitede şu an 8 spor tesisi, 25 öğrenci topluluğu, 480 yataklı yurt imkanı, 13 laboratuvar yer almakta olup, üniversite toplamda 280.000m²‘lik bir alanda faaliyet göstermektedir.

Abdullah Gül Üniversitesi’nde insan kaynağı bakımından ise, 61 öğretim görevlisi, 12 doçent, 99 araştırma görevlisi, 13 profesör, 15 yabancı uyruklu akademisyen, 60 doktor öğretim görevlisiyle birlikte toplam 260 öğretim elemanı yer almaktadır.

Abdullah Gül Üniversitesi Taban Puanları

Abdullah Gül Üniversitesi Bölümleri

Lisans seviyesinde;

  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği,
  • İnşaat Mühendisliği,
  • Makine Mühendisliği,
  • Bilgisayar Mühendisliği,
  • Endüstri Mühendisliği,
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik,
  • Mimarlık,
  • Biyomühendislik,
  • İşletme,
  • Ekonomi,
  • Psikoloji,
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Yüksek lisans seviyesinde;

  • İleri Malzemeler ve Nanoteknoloji,
  • Elektrik,
  • Bilgisayar ve Endüstri Mühendisliği,
  • Biyomühendislik,
  • Mimarlık,
  • Sürdürülebilir Kentsel Altyapı Mühendisliği

Abdullah Gül Üniversitesi Kampüs Ortamı

Abdullah Gül Üniversitesi, şu an birisi kent merkezinde (Sümer Kampüsü) diğeri ise kentin yeni gelişmekte olan bölgesinde (Mimar Sinan Kampüsü) olmak üzere iki farklı kampüste faaliyetlerini sürdürmektedir.

Abdullah Gül Üniversitesi Hakkında
Abdullah Gül Üniversitesi Hakkında

Abdullah Gül Üniversitesi Burs Olanakları

AGÜV Bursu

AGÜV tarafından ÖSYS kılavuzundaki gerekli koşullara uyan ve YKS ile gelen lisans öğrencilerine karşılıksız olmak üzere maddi olarak “AGÜV Bursu” veriliyor.

AGÜV Barınma Desteği

Burslara ek olarak, başarı sıralamasına göre bölümlerini ilk 3 sırada kazanan tüm öğrencilere dizüstü bilgisayar ve ilk 50.000’in içerisinden tercih yapan öğrencilere ise “AGÜV Barınma Desteği” olarak yurt imkanı veriliyor. Ancak yurt yönetmeliğine göre bu öğrencilerin, az bir miktarda olsa aylık zorunlu giderlerini ödemeleri gerekiyor.

AGÜV ABD Dil Eğitimi Bursu

YKS genel başarı sıralamasına göre ilk 10.000’in içerisinden ve ilk yıl hazırlık okulunu başarıyla tamamlayarak bölümlerine geçecek öğrencilere ABD’de 4 haftalık olmak üzere “AGÜV ABD Dil Eğitimi Bursu” veriliyor.

AGÜV Yurtdışı Yüksek Lisans ve Doktora Bursu

Öğrenci, YKS sonucuna göre yerleştiği bölümün puan türünde ilk 1.000’den geliyorsa ve lisans mezuniyetlerinde 3,75/4.00 ortalamaya sahipse yurt dışında yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin masrafları karşılanmak üzere “AGÜV Yurtdışı Yüksek Lisans ve Doktora Bursu” veriliyor..

Abdullah Gül Üniversitesi Sosyal Ortamı

Spor Etkinlikleri ve Spor Dersleri

Abdullah Gül Üniversitesi bünyesinde yer alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından çeşitli sportif etkinlikleri, spor servis dersleri ve çeşitli branşlarda üniversite spor takımlarıyla aktif ve yoğun bir program etkin bir şekilde yürütülüyor.

Sümer Kampüsü içerisinde yer alan fitness merkezinde öğrencilerin ve personelin rahatça kullanabileceği, 1100 m²’lik bir alan bulunuyor. Bu merkezde fitness salonu, dans stüdyosu, step/aerobic stüdyosu ve yakın dövüş ve savunma sporları stüdyosu yer alıyor.

Spor Tesisleri

Fitness merkezinin dışında, sportif faaliyetler için Sümer Kampüsü’nde ve AGÜ Öğrenci Köyü’nde kullanıma açık olan tenis kortları, açık basketbol sahası, sentetik çim futbol sahası, voleybol sahası ve yürüyüş parkuru yer alıyor.

Ayrıca, üniversite ana binasında bilardo masaları, masa tenisi ve satranç alanları yer alıyor. Burada ise öğrencilerin ders aralarında stres atmaları ve sosyalleşmeleri amaçlanıyor.

Kurslar

Abdullah Gül Üniversitesi’nde bir çok alanda zengin kurs programları bulunuyor. Üniversitenin Kayseri’de yer almasından dolayı üniversitede de kış sporlarını önemsiyor. Kış sezonunda, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafından organize edilen kayak ve snowboard kursları veriliyor. Kış sporlarına ek olarak, üniversite kampüsü içerisinde yaz/kış BESYO tarafından öğrenci katılımına açık olan kort tenisi, buz pateni, masa tenisi, binicilik, modern dans, Türk halk dansları, step-aerobik, fitboxing, tae-bo, boks, korfball, pilates, yoga, zumba, oryantiring, futsal, okçuluk, beyzbol, softbol, dart kursları ve doğa-sağlık yürüyüşleri gibi çok çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Abdullah Gül Üniversitesi Yurt İmkanları

Abdullah Gül Üniversitesi yurtlarında, 4 kişilik apart daireler ile 7 ve 9 öğrencinin kalabildiği dairelerde öğrenciler 1, 2 veya 4 kişilik odalarda konaklayabiliyor. Yurtlarda 24 saat sıcak su, sınırsız internet, her dairede mutfak, her blokta ortak kullanım alanı, ütü ve ütü masası, elektrikli süpürge, çamaşır makinası ve kurutma makinası gibi birçok imkândan ücretsiz faydalanabiliyor. Öğrenci köyünde hizmete giren kafe ve restoran da öğrencilere yemek konusunda güzel alternatifler bulunuyor.

Abdullah Gül Üniversitesi Hakkında
Abdullah Gül Üniversitesi Hakkında

Abdullah Gül Üniversitesi Ulaşım Şartları

Abdullah Gül Üniversitesi Kayseri’de Sümer Kampüsü, Erkilet Bulvarı’nda yer alıyor. Bu bakımdan şehir merkezinde yer aldığı söylenebilir. Buna göre toplu taşıma olarak üniversitenin yakınından geçen otobüsler; 106, 110, 113, 180, 440, 443, 475’dir.

Bilgi: Verilen ulaşım bilgileri çeşitli sebeplerden değişiklik gösterebilir. En doğru bilgi için “Google Haritalar” veya “Yandex.Navigasyon” gibi çeşitli uygulamaları kullanabilirsiniz.
Bilgi: Bu üniversite bilgilendirmesinde açık kaynak ansiklopedi, üniversite resmi web sitesi, kamu kurumları web sitesi gibi doğruluğu esas olan kaynaklardan yararlanılmıştır.

Abdullah Gül Üniversitesi İletişim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu